«Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν εφέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις παιδικές κατασκηνώσεις, μέσω του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος του ΕΦΚΑ» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τη χθεσινή έναρξη του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

 

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής χθες 1η Μαΐου 2024 νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης».


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε χθες, Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, επίσκεψη στην Κω και σε επιτηρητικά φυλάκια των περιοχών ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) και της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ).

 

Με στεφάνι που κατέθεσε στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών της ελευθερίας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο στη Καισαριανή γιόρτασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης τη Πρωτομαγιά.


 

Αυξομειώσεις στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος του Μαΐου σε σχέση με τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι προμηθευτές σύμφωνα με τις τιμές που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

 


Ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά η αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας με σκοπό να υπάρξει άρση ακινησίας οχημάτων του έτους 2024.

Συνολικά 1.208.661.888 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.799.517 δικαιούχους έως και την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μάϊου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Η πλήρως αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι πλέον διαθέσιμη.

Το Ιόνιαν TV θα μεταδώσει ζωντανά την επιβλητική θρησκευτική εκδήλωση της Μεγάλης Παρασκευής από το Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου, 20 λεπτά μετά τις 8 μ.μ.

Η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia στην ιταλική πόλη Frascati, που διεξάγεται από τις 4 έως τις 12 Μαΐου 2024, είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Π. Καβάφη.

Το Θέατρο Μεταξουργείο, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Άλκης Ζέη, παρουσιάζει την παράσταση «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», βασισμένη στο ομώνυμο εμβληματικό μυθιστόρημά της.

Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης, δηλαδή, οι Παίχτες συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης.

 

Ο διευθυντής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Ευάγγελος Καραμανές εξηγεί στην εκπομπή τον συμβολισμό των πολλών εθίμων του Πάσχα.

 

Την πόρτα εξόδου της φυλακής θα περάσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος ,καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για την διεύθυνση του ναζιστικού μορφώματος που "υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος" ανέπτυξε αιματηρή δράση επί σειρά ετών, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Λαμίας .

 


Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων.


 
Όλο και περισσότεροι φεύγουν σήμερα από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για τις διακοπές τους.

Η TCL ανακοίνωσε την έναρξη της διαθεσιμότητας ενός ακόμη smartphone της "50 Series" στην Ελληνική αγορά, του TCL 505. Αποτελεί ένα από τα προσιτά μοντέλα, σχεδιασμένο για να προσφέρει ανώτερη ποιότητα οθόνης και βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήστη.

Νέα δράση αναλαμβάνει ο Ψηφιακός Βοηθός -«mAigov», η πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, που πλέον με τη συναίνεση του χρήστη κινητού τηλεφώνου στην πλατφόρμα gov.gr μπορεί να εκδίδει και να αποστέλλει σε πραγματικό χρόνο στην προσωπική θυρίδα του πολίτη, το πιστοποιητικό της Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα κατά των κοινωνικών δικτύων Facebook και Instagram για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούν την υποχρεώσεις τους στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου, την ώρα που εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την Ρωσία.

 

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει πλήθος αλλαγών στις ζωές μας. Είναι ένας τομέας που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την αυτοκίνηση. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, καθώς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην οδήγηση και πολλές φορές βγάζει από τη δύσκολη στιγμή τον οδηγό.

Ομαδική αγωγή κατά της AstraZeneca κατέθεσαν πολίτες στη Βρετανία, μετά τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιό της προκάλεσε θάνατο και σοβαρούς τραυματισμούς σε δεκάδες ανθρώπους.

 

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη μορφή καρκίνου, ύστερα από τον προστάτη στους άντρες και τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες. Ταυτόχρονα όμως, κατέχει και την πρωτιά ως ο πιο θανατηφόρος καρκίνος και για τα δύο φύλα, παγκοσμίως, με κυριότερη αιτία το κάπνισμα.

Υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ  για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας.

 

Την αποχή διαρκείας που ξεκινούν οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί μετά το Πάσχα στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.