Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 13:14

Ιερώνυμος: «Δεν θα κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός» (Βίντεο)

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους παραχώρησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από τις εγκαταστάσεις και τις δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι Βοιωτίας, όπου μάλιστα έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Άγιες μέρες είναι και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό μετά από 2,5 μήνες και ενώ πληθαίνουν τα σενάρια για τις παγωμένες σχέσεις του Μαξίμου με την εκκλησία.

Άλλωστε, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου αναμένεται να στείλει ισχυρό μήνυμα στα κόμματα της δεξιάς που επιχειρούν να «εμπορευματοποιήσουν» τη χριστιανική πίστη ενόψει ευρωεκλογών, αλλά και με φόντο τις απειλές σε βουλευτές της ΝΔ για την παρουσία τους σε ναούς τις ημέρες του Πάσχα.

«Η εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον», είπε ο αρχιεπίσκοπος σύμφωνα με το reader.

«Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους», συμπλήρωσε.

Ιερώνυμος: «Υπάρχει διαφορά»

«Υπάρχει ο λόγος του θεού. Η εκκλησία λέει "δεν κάνω διακρίσεις". Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός», σημείωσε.

«Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Έχουμε σταθερές γραμμές: Τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο Ιερώνυμος.

«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Κοιτάμε πως μπορούμε να τα πάμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

Ιερώνυμος: «Δεν ταυτίζομαι»

«Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο και άλλος μπορεί να έχει της απόψεις του. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά», σημείωσε στη συνέχεια.

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία. Πάντα κινούμαστε με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού», είπε επίσης, μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος.