Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 09:01

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Πέντε ακόμα μήνες για την 23ης Μαρτίου

 

Πέντε ακόμα μήνες θα χρειαστούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, για να ολοκληρωθεί το έργο αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης της πλατείας 23ης Μαρτίου, στην Καλαμάτα.

Και ο χρόνος θα αρχίσει να μετράει από τις 8 Μαΐου, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, όπου εγκρίθηκε η διευθέτηση κυκλοφορίας - σήμανσης εκτελούμενων εργασιών για τη συνέχιση υλοποίησης του έργου.

Οπως επιβεβαιώθηκε, στο έργο για το οποίο υπάρχουν μέχρι τώρα αρνητικά σχόλια, όσον αφορά τη χρησιμότητα των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί,  απομένει να γίνουν οι εργασίες στο βόρειο ρεύμα της οδού 23ης Μαρτίου και στην οδό Υπαπαντής.

Σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης του Δ.Σ., οι ρυθμίσεις αφορούν τις φάσεις 4 και 5. Η φάση 4 η οποία εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια 4 μήνες, περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών στην οδό 23ης Μαρτίου. Θα κατασκευασθεί η διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου, πλήρως η νησίδα και ο δρόμος με κυβόλιθους.

Η φάση 5 η οποία εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια ένα μήνα, περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες βορειο-ανατολικά από τον κυκλικό κόμβο για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην οδό Υπαπαντής.

* Η φάση 4 περιλαμβάνει: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στο βόρειο ρεύμα (προς Νέδοντος) στην οδό 23ης Μαρτίου, από τον κυκλικό κόμβο έως την οδό Νέδοντος. Τροποποίηση της γραμμής 2 από Φιλοξένια προς Νοσοκομείο μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Βασ. Γεωργίου - Φραντζή - Νέδοντος - Κιλκίς. Τροποποίηση της γραμμής 4 από Άγιο Κωνσταντίνο προς Κορδία μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Πλάτωνος - Φιλελλήνων.

* Η φάση 5 περιλαμβάνει: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Υπαπαντής, από τον κυκλικό κόμβο έως την οδό Μπούτση. Απαγόρευση εισόδου (κυκλοφορίας) για οχήματα άνω των 2 τόνων στην οδό Υπαπαντής από την οδό Μητρ. Μελετίου έως την οδό Κουμουνδουράκη. Υποχρεωτική πορεία ευθεία και αριστερά για τους ερχόμενους από την οδό Παπάζογλου. Τροποποίηση της γραμμής 2 από Φιλοξένια προς Νοσοκομείο μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Βασ. Γεωργίου - Φραντζή - Νέδοντος – Κιλκίς. Τροποποίηση της γραμμής 2 από Νοσοκομείο προς Φιλοξένια μέσω των οδών Κλαδά - Αρτέμιδος - Νέδοντος - Σόλωνος - Βασ. Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασ. Όλγας - Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μητρ. Μελετίου - Μαυρομιχάλη. Τροποποίηση της γραμμής 4 από Άγιο Κωνσταντίνο προς Κορδία μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Πλάτωνος - Φιλελλήνων. Τροποποίηση της γραμμής 4 από Κορδία προς Άγιο Κωνσταντίνο μέσω των οδών Νέδοντος - Σόλωνος - Βασ. Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασ. Όλγας - Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μητρ. Μελετίου - Μαυρομιχάλη.

Στη συζήτηση που έγινε, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος ανέφερε ότι τα έργα ανάπλασης στην 23ης Μαρτίου και στην πλατεία Υπαπαντής ήταν αχρείαστα, κόπηκε το πάρκινγκ, προκλήθηκαν προβλήματα και δεν υπάρχουν λύσεις. Εκτίμησε, μάλιστα, πως “είναι πεταμένα λεφτά και τα δύο έργα”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης απάντησε ότι “χάνονται παράνομες θέσεις στάθμευσης. Δεν ήταν ποτέ θεσμοθετημένες οι θέσεις πάρκινγκ στην πλατεία Υπαπαντής”. Για το έργο στην πλατεία 23ης Μαρτίου δήλωσε ότι αυτά που υλοποιούνται, προβλέπονται από τη μελέτη και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθωτικών κινήσεων, αν χρειαστούν.

Γ.Σ.